Annons

"Sluta med sandlådekäbblet"

Interbasen Steven Zhang är minst sagt irriterad över att lagets Serie A-matcher skjutits upp och kallar ligachefen för en "clown".
Men han manas till besinning:
Fotboll • Publicerad 3 mars 2020
Inter har inte spelat någon ligamatch på två veckor. Europa League-matchen mot Ludogorets spelades på San Siro utan publik.
Inter har inte spelat någon ligamatch på två veckor. Europa League-matchen mot Ludogorets spelades på San Siro utan publik.Foto: Emilio Andreoli/AP/TT

Zhang är arg över att andra lags matcher spelas medan Inter inte spelat någon ligamatch på två veckor på grund av coronavirusubrottet i norra Italien.

I fokus för Zhangs ilska är Serie A-chefen Paolo Dal Pino.

Annons

"Leka med spelschemat och att alltid sätta allmänhetens hälsa i andra rummet. Du är troligen den största och mörkaste clown jag har sett", skriver Zhang på Instagram och avslutar med en e-moji som kräks.

Även Inters vd Beppe Marotta tycker att Dal Pinos schemaläggning är "opraktisk och nästan provokativ".

– Det finns lag som inte har spelat på två veckor och andra som spelar kontinuerligt, säger Marotta i en tv-intervju.

Dal Pino har inte uttalat sig om kritiken, däremot manar Giovanni Malago, ordförande i Italiens olympiska kommitté (Coni), till besinning.

– Hälsan kommer före allting, även fotboll. Det dör människor, människor blir sjuka, och det finns de som försöker få det här globala nödläget under kontroll. Jag vill säga att det är dags att sluta med det här sandlådekäbblet, säger Malago till La Repubblica.

Inter har inte spelat i Serie A sedan den 16 februari, mot Lazio. De senaste två matcherna mot Sampdoria och Juventus har skjutits upp. Inter ville spela Juventus-matchen utan publik, så att spelarna inte skulle tappa formen.

I förra veckan spelade Inter Europa League-matchen mot Ludogorets inför lyckta dörrar på San Siro (2–1).

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons