Annons

SM-veckan ställs in

SM-veckan • Publicerad 11 mars 2020
Charlotte Kalla får inte tävla i SM-veckan i Norrbotten som ställs in på grund av coronavirusets spridning. Arkivbild
Charlotte Kalla får inte tävla i SM-veckan i Norrbotten som ställs in på grund av coronavirusets spridning. ArkivbildFoto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Vinterupplagan av SM-veckan ställs in efter Folkhälsomyndighetens beslut att allmänna sammankomster med över 500 personer inte får hållas på grund av risken för spridning av coronaviruset.

SM-veckan, med bland annat längdskidor på programmet, skulle ha hållits i Luleå och Boden den 25-31 mars. Nu har Riksidrottsförbundet (RF), SVT och de två kommunerna tagit beslutet att ställa in evenemanget.

"Att ställa in ett sådant stort och populärt evenemang som SM-veckan är ett mycket tungt beslut, men vi står inför en allvarlig situation där Riksidrottsförbundet självfallet tar det ansvar vi kan för att bidra till att hålla nere smittspridningen", säger RF-ordföranden Björn Eriksson enligt ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons