Annons

SMHI varnar för stormbyar – tåg ställs in

Väder • Publicerad 11 mars 2020
SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar i Skåne, Halland, Blekinge och västra delen av Kronobergs län. Arkivbild.
SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar i Skåne, Halland, Blekinge och västra delen av Kronobergs län. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

Torsdagen väntas bli blåsig i stora delar av södra Sverige. Det väntas mycket hårda vindbyar och SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar i Skåne, Halland, Blekinge och västra delen av Kronobergs län.

Till följd av det ställs tågtrafiken in på flera sträckor i nästan ett dygn, från torsdagsmorgonen klockan 9 fram till fredagen klockan 5. Berörda sträckor är Halmstad-Värnamo, Helsingborg-Ängelholm, Ramlösa-Eslöv och Malmö-Ystad-Simrishamn, enligt Trafikverket.

Annons

I samband med hårda vindar väntas vattennivån stiga i både Kattegatt och Öresund.

Efter den senaste tidens nederbörd i området är flödena också fortsatt höga i vattendrag i området, och en klass 2-varning har utfärdats för Lagan, Bolmån, Helge å, Mörrumsån, Ronnebyån och i Emåns biflöden Solgenån och Gårdvedaån, uppger SMHI på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons