Annons
Nyheter

Spritsmugglare fast – två dagar i rad

Brott • Publicerad 4 mars 2023
De nu dömda alkoholsmugglarna stoppades först vid tullen på Öresundsbron och sedan i Helsingborg. Arkivbild.
De nu dömda alkoholsmugglarna stoppades först vid tullen på Öresundsbron och sedan i Helsingborg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre män i Dalarna åkte fast för alkoholsmuggling efter att ha stoppats med en full skåpbil i tullen två dagar i rad och nu har de dömts till fängelse, skriver Falu-Kuriren.

Det första stoppet skedde den 2 september 2021 på Öresundsbron. Tulltjänstemännen uppskattade att skåpbilen var lastad med 792 liter öl, 24 liter sprit och 40 liter cider från Tyskland.

Annons

Bilen fick passera utan åtgärd. Men när samma personer anlände med en liknande mängd alkohol i bilen från Danmark till Helsingborg dagen därpå fattade tullen misstankar. Männen greps misstänkta för att systematiskt ägna sig åt smuggling.

Trion förekommer sedan tidigare i alkoholrelaterade ärenden och i deras telefoner fanns konversationer om alkoholförsäljning, skriver Falu-Kuriren.

Männen nekar till brott och hävdar att varorna var för eget bruk. Men Helsingborgs tingsrätt dömer nu alla tre för smuggling till fängelse i fyra månader.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons