Annons

Snabbspår i brottmål testas i hela landet

Brott • Publicerad 12 mars 2020
Försöket med att snabbare utreda och lagföra enklare brott ska prövas i alla polisregioner i landet. Arkivbild.
Försöket med att snabbare utreda och lagföra enklare brott ska prövas i alla polisregioner i landet. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Regeringen har beslutat att försöksverksamheten med att snabbare utreda och lagföra enklare brott ska prövas i alla polisregioner i landet.

"Försöket som hittills genomförts i Stockholm har fallit väl ut och gett både snabbare lagföring och bättre kvalitet i utredningarna. Nu ser vi till att arbetssättet kan testas också i andra delar av landet", säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) i ett pressmeddelande.

Annons

Polisen i hela region Stockholm använder nu metoden. Från den 1 januari nästa år ska verksamheten även finnas i Gävle, Göteborg, Hudiksvall, Karlstad, Luleå, Norrköping och Växjö.

Försöksverksamheten ska pågå fram till och med 2022. Nyligen fick en utredare i uppdrag att utreda hur snabbförfarandet ska kunna bli permanent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons