Annons
Nyheter

Snart över åtta miljarder människor i världen

Världens befolkning väntas nå åtta miljarder den 15 november i år, enligt en rapport från FN. Indien förutspås gå om Kina som världens mest folkrika land 2023.
Världen • Publicerad 11 juli 2022
Indien väntas gå om Kina som världens mest folkrika land 2023. Arkivbild.
Indien väntas gå om Kina som världens mest folkrika land 2023. Arkivbild.Foto: Rajesh Kumar Singh/AP/TT

– Detta är ett tillfälle att fira vår mångfald, värdesätta vår gemensamma mänsklighet och förundras över framsteg när det gäller hälsa, vilka har ökat livslängden och dramatiskt minskat mödra- och barndödligheten, säger FN:s generalsekreterare António Guterres.

Befolkningstillväxten är trots ökningen den långsammaste sedan 1950, enligt rapporten från FN:s avdelning för ekonomiska och sociala frågor.

Annons

2030 väntas det finnas 8,5 miljarder människor på jorden, 2050 väntas det vara 9,7 miljarder och på 2080-talet cirka 10,4 miljarder, enligt rapporten.

Mer än hälften av ökningen som förväntas de närmaste årtiondena kommer främst att koncentreras till åtta länder, enligt rapporten. De länder som nämns är Kongo-Kinshasa, Egypten, Etiopien, Indien, Nigeria, Pakistan, Filippinerna och Tanzania.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons