Annons
Nyheter

Södersjukhuset tillbaka i normalläge

Coronaviruset • Publicerad 1 juli 2020
Antalet insjuknade i covid-19 med behov av sjukhusvård har nu blivit så lågt att Södersjukhuset i Stockholm kan gå tillbaka till normalläge, för första gången sedan mars månad. Arkivbild.
Antalet insjuknade i covid-19 med behov av sjukhusvård har nu blivit så lågt att Södersjukhuset i Stockholm kan gå tillbaka till normalläge, för första gången sedan mars månad. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Efter tre månader med förhöjd beredskap går nu Södersjukhuset i Stockholm tillbaka till normalläge. Mellan 13 mars till 11 juni var Södersjukhuset i förstärkningsläge och fram tills 1 juli har sjukhuset varit i stabsläge på grund av coronapandemin i Sverige. Men antalet insjuknade i covid-19 som behöver sjukhusvård har, enligt sjukhuset, minskat så pass mycket att sjukhuset alltså kan gå ner till ett normalläge.

"Vården av patienter med Covid-19 har blivit en del av vår ordinarie verksamhet och vi ser därför att vi nu kan återgå till normalläge. Andelen patienter som är smittade och är i behov av sjukhusvård har minskat med tre fjärdedelar sedan toppen i april", skriver Södersjukhusets vd, Mikael Runsiö, i ett pressmeddelande.

Sedan den 9 mars har Södersjukhuset vårdat runt 1 700 patienter som testats positivt för covid-19. 220 av dem har intensivvårdats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons