Annons
Nyheter

Soldat som flydde med tam puma har givit upp

Den tidigare soldat som de senaste dagarna har jagats av polsk polis efter att ha flytt med sin tama puma har nu överlämnat sig själv och puman till myndigheterna.
Polen • Publicerad 12 juli 2020
Inte lämpliga som sällskapsdjur, anser polska myndigheter. Arkivbild.
Inte lämpliga som sällskapsdjur, anser polska myndigheter. Arkivbild.Foto: Mary Schwalm/AP/TT

De senaste tre dagarna har runt 200 poliser jagat mannen och hans fyrfota följeslagare.

Myndigheterna fick nys om att en man i den lilla staden Ogrodzieniec hade skaffat sig en puma till sällskap och en domstol slog fast att mannen inte skulle få ha kvar den.

Annons

Den tidigare soldaten och Afghanistanveteranen beordrades att lämna över djuret till ett zoo. Något han inte hade lust med. När djurparkspersonalen kom till hans bostad i fredags drog han i stället kniv och försvann till skogs med puman i ett koppel.

– Det är ingen fluffig leksak, det är ett av världens farligaste djur, konstaterar Ewa Zgrabczynska, chef för djurparken i Poznan.

Mannen köpte puman för sex år sedan i Tjeckien, enligt Gazeta Wyborcza.

Kattdjuret har nu lämnats över till ett zoo efter den dramatiska jakten.

Men mannen har inte varit helt utan stöd.

– Kärleken till ett djur och en hjärtlös domstol tvingade honom att fly, sade Dariusz Wojtowicz, borgmästare i staden Myslowice på Facebook tidigare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons