Annons
Nyheter

Soldater döda i jihadistattack i Nigeria

Nigeria • Publicerad 8 juli 2020
Tisdagens attack ska ha ägt rum utanför Maiduguri i nordöstra Nigeria. På bilden ett arméfordon på patrull i staden vid ett tidigare tillfälle.
Tisdagens attack ska ha ägt rum utanför Maiduguri i nordöstra Nigeria. På bilden ett arméfordon på patrull i staden vid ett tidigare tillfälle.Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Flera nigerianska soldater dödades på tisdagen i ett jihadistiskt angrepp i landets oroliga nordöstra delar, uppger källor inom säkerhetsstyrkorna mot löfte om anonymitet.

– Tjugotre soldater dödades, två skadades och ett okänt antal saknas, säger en källa.

Annons

Den nigerianska armén bekräftar händelsen men säger i ett uttalande att enbart två soldater mist livet. Armén har dock upprepade gånger hävdat att upproret i regionen snart är besegrat och tonar ofta ned sina förlustsiffror.

Det framgår inte om källorna pekar ut någon namngiven grupp för dådet, men attacken ska ha ägt rum runt 40 kilometer utanför staden Maiduguri, känd som den islamistiska terrorrörelsen Boko Harams födelseort.

I området genomför dessutom Islamiska statens västafrikanska gren Iswap, som bröt sig ur Boko Haram 2016, regelbundna attacker.

Den decennielånga konflikten i nordöstra Nigeria har skördat 36 000 liv och tvingat omkring två miljoner människor på flykt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons