Annons
Nyheter

Spaniens premiärminister besöker Löfven

Politik • Publicerad 10 juli 2020
Statsminister Stefan Löfven (S) tar emot sin spanske kollega, premiärminister Pedro Sanchez, den 14 och 15 juli på Harpsund. De har tidigare bland annat mötts i samband med en S-kongress i Madrid förra året. Arkivbild.
Statsminister Stefan Löfven (S) tar emot sin spanske kollega, premiärminister Pedro Sanchez, den 14 och 15 juli på Harpsund. De har tidigare bland annat mötts i samband med en S-kongress i Madrid förra året. Arkivbild.Foto: Joakim Goksör /TT

Statsministern får spanskt besök på Harpsund den 14 och 15 juli. Då kommer Spaniens premiärminister Pedro Sanchez på besök till Stefan Löfven på regeringens sommarresidens, inte minst för att beveka den svenska regeringen och Sverige inför EU:s toppmöte dagarna därefter. På toppmötet väntar en hård strid om EU:s långtidsbudget och återhämtningspaket för coronakrisen.

Det är ett av de första utländska politiska besöken på hög nivå i Sverige sedan pandemin bröt ut. För några veckor sedan var den franska EU-ministern på visit hos sina kollegor.

Annons

Löfven och Sanchez, som leder motsvarigheten till Socialdemokraterna i Spanien, ska förutom EU-frågor diskutera spörsmål som rör Sveriges och Spaniens relationer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons