Annons
Nyheter

Spårfel väntas bli långdraget

Trafik • Publicerad 4 december 2020
Resenärer vid informationstavlorna på Lund C på fredagen. Det är stora problem i tågtrafiken mellan Lund och Ramlösa/Helsingborg på grund av spårfel.
Resenärer vid informationstavlorna på Lund C på fredagen. Det är stora problem i tågtrafiken mellan Lund och Ramlösa/Helsingborg på grund av spårfel.Foto: Johan Nilsson/TT

Under fredagsmorgonen drabbades resenärer av ett omfattande spårfel på Västkustbanan mellan Helsingborg och Lund. Inga tåg kunde gå mellan Helsingborg och Lund via Landskrona, enligt Skånetrafiken.

Och problemet har visat sig ta tid att rätta till. Drygt sju kilometer räls måste bytas ut mellan Lund och Ramlösa station, enligt Sydsvenskan.

Annons

– Håller sig vädret på plusgrader eller nära nollan så kan vi klara det på relativt kort tid men det tar definitivt över jul- och nyårshelgerna, det skulle jag tro, säger Ola Malmberg på Trafikverket till tidningen.

Redan under torsdagskvällen meddelade Trafikverket att tågtrafiken ska begränsas efter att man hittat skador på flera ställen på rälsen, enligt Sydsvenskan.

“Vi jobbar intensivt för att få till en så bra ersättningstrafik som möjligt så att det fortsatt ska gå att resa mellan Helsingborg och Lund för de som behöver resa med oss”, säger Ulf Welin, tillförordnad trafikdirektör på Skånetrafiken, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons