Annons

Sparkad Grammychef attackerar ledningen

Nu river företaget Recording Academy kontraktet på riktigt med den före detta Grammychefen, Deborah Dugan.
"Jag är inte överraskad med tanke på företagets hantering av visselblåsare", säger hon.
Musik • Publicerad 3 mars 2020
Deborah Dugan är nu officiellt sparkad efter att ha blivit avstängd från sin tjänst i januari. Arkivbild.
Deborah Dugan är nu officiellt sparkad efter att ha blivit avstängd från sin tjänst i januari. Arkivbild.Foto: Charles Sykes

Den amerikanska Grammygalans högsta chef, Deborah Dugan, sparkas officiellt efter den "administrativa ledighet" som bolaget bakom galan, Recording Academy, beordrade i mitten av januari. Beskedet kom bara tio dagar innan galan, sedan Dugan anklagats för "olämpligt beteende" gentemot en kvinnlig medarbetare.

Som svar på detta skickade Dugan in ett klagomål, där hon anklagade ledningen för att tysta ned att hon lyfte problem med sexuella trakasserier och brister i röstningsprocessen.

Annons

Nu säger organisationen bakom galan att Dugan konsekvent haft problem med "misslyckanden och brister i sitt ledarskap" och häver därför kontraktet med henne helt och hållet.

"Trots att jag är besviken över hur det utvecklat sig, är jag inte överraskad med tanke på företagets hantering av visselblåsare", skriver Deborah Dugan, genom sina advokater, i ett brev.

"I stället för att försöka bekämpa korruptionen i institutionen inifrån kommer jag fortsätta att jobba för att de som gynnar sig själva, påverkar Grammy-röstningsprocessen och diskriminerar kvinnor och färgade ska få ta ansvar för sina handlingar", fortsätter hon.

Hon och hennes advokater meddelar att ledningen för Recording Academy kommer att ställas till svars, men mer än så avslöjar de inte.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons