Annons

Spelbolag håller inne vinst för avstängd

En kvinna lyckades spela på spelbolagets hemsida trots att hon stängt av sig via tjänsten spelpaus.se. Men när hon ville ta ut vinsten på 1 100 kronor vägrade bolaget att betala ut pengarna, med hänvisning till att hon stängt av sig från spel.
Spel • Publicerad 11 maj 2019
Den som vill kan stänga av sig från spelsajter via Spelinspektionens tjänst spelpaus.se. Men en kvinna lyckades spela ändå. Frågan är om hon får ut sin vinst. Arkivbild
Den som vill kan stänga av sig från spelsajter via Spelinspektionens tjänst spelpaus.se. Men en kvinna lyckades spela ändå. Frågan är om hon får ut sin vinst. ArkivbildFoto: Janerik Henriksson/TT

– Jag har fått tillbaka det jag satte in, men inte vinsten. Om de låter mig sätta in pengar och spela borde de också betala ut vinsten, säger kvinnan till

Chris Dalli, vd för det Maltaregistrerade spelbolaget L&L Europe, säger till SVT att bolaget ännu inte bestämt om vinsten ska betalas ut.

Annons

– Men vår grundinställning är att man varken ska kunna förlora eller vinna om man stängt av sig själv från spel.

Hans förklaring till att kvinnan kunnat spela trots avstängningen är att det går att "komma runt" spelpaus.se om man verkligen försöker. Bolagets system har inte fallerat, hävdar han.

Kvinnan har gjort en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN), som även har ett annat, liknande fall att hantera. Där handlar det om en betydligt större vinst: 34 100 kronor som en person vunnit trots avstängning. I det fallet har spelbolaget inte svarat på ARN:s frågor än.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons