Annons

Linn Svahn totalsegrare: "Speciellt avslut"

Linn Svahn vinner sprintvärldscupen – under sin första säsong i skidlandlaget.
Det står klart efter att helgens tävlingar i Quebec ställts in.
Skidor • Publicerad 13 mars 2020
Linn Svahn. Arkivbild.
Linn Svahn. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

20-åriga Svahn fick beskedet när hon och landslaget landade på Arlanda, efter att svenskarna redan tidigare beslutat att inte tävla i kanadensiska Quebec på grund av coronaviruset.

I och med att tävlingarna ställs in helt är världscupsäsongen över – och Linn Svahn i topp i sprinvärldscupen.

Annons

– Det är helt klart både och. Det är otroligt häftigt och mäktigt att nå ett sånt mål, en världscuptitel. Samtidigt var det väl inte på det här sättet jag ville ta hem det, säger Svahn till TT

– Det blir ett väldigt speciellt avslut på säsongen och sprintcupen. Det är ändå smått overkligt att jag lyckas ta hem sprintcupen, det är jättecoolt.

Linn Svahn vann sprintcupen före lagkamraten Jonna Sundling och slovenskan Anamarija Lampic.

Tidigare i veckan ställdes nästa veckas sprintfinal i Minneapolis, USA, och distansåkarnas finaltävling i Canmore, Kanada, in för att begränsa spridningen av coronaviruset. Beslutet att även tävlingarna i Quebec ställs in fattades först på fredagen.

"Hälsan och välmåendet för de aktiva och alla andra deltagare, samt publiken har högsta prioritet hos arrangörerna", skriver Internationella skidförbundet på sin webbplats.

Svahn hade inga synpunkter på beslutet.

– Jag tycker ändå att det var ett rimligt beslut med tanke på hur läget är, säger hon.

Hilda Djupenström/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons