Annons

Sri Lanka utvisar muslimska predikanter

Sri Lanka • Publicerad 5 maj 2019
Lankesiska soldater bevakar en katolsk kyrka i Colombo. Arkivbild.
Lankesiska soldater bevakar en katolsk kyrka i Colombo. Arkivbild.Foto: Manish Swarup/AP/TT

Sri Lanka har utvisat omkring 600 utlänningar, bland dem 200 muslimska predikanter, sedan attackerna i påskas.

Inrikesminister Vajira Abeywardena sade att predikanterna hade tagit sig in i landet lagligt, men att en säkerhetskontroll avslöjat att deras visum gått ut.

Annons

– Med anledning av situationen i landet har vi gjort en översyn av visumsystemet och beslöt att skärpa restriktionerna för religiösa lärare, sade han.

Enligt Abeywardena har Sri Lanka sett en ökad förekomst av utländska predikanter i religiösa institutioner på senare tid.

– Vi ska hålla dem under noggrannare uppsikt.

Inrikesministeriet avslöjade inte nationaliteterna på dem som utvisats, men polisen har uppgett att utvisningarna gäller personer från bland annat Bangladesh, Indien och Pakistan.

Runt 250 människor dödades i attackerna som riktades mot kyrkor och hotell den 21 april. Två lokala extremistgrupper från den islamistiska miljön misstänks ligga bakom attackerna. Terrorsekten IS har via sina propagandakanaler hävdat att den ligger bakom dåden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons