Annons

Ståhl kan kasta hem en ö: "Vore fantastiskt"

Daniel Ståhl kan bosätta sig på en ö i Åbos skärgård om han vinner diskustävlingen i Paavo Nurmi Games – med ett kast på över 70,98 meter.
"Jag gillar att fiska", säger 26-åringen.
Friidrott • Publicerad 6 maj 2019
Daniel Ståhl har släkt i Finland – nu kan svensken även vinna en ö att bosätta sig på i grannlandet. Arkivbild.
Daniel Ståhl har släkt i Finland – nu kan svensken även vinna en ö att bosätta sig på i grannlandet. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Förra året började friidrottstävlingen Paavo Nurmi Games med att ha ett markkontrakt till en finländsk ö i potten i en av grenarna. Som bonus för vinnaren i herrarnas spjut om en kastade över tävlingsrekordet.

I årets tävling i Åbo den 11 juni får en ytterligare gren samma koncept: herrarnas diskus.

Annons

Den svenska stjärnan Daniel Ståhl, som kastade tre kast över 70 meter och satte nytt världsårsbästa (70,56) i fredagens Diamond League-premiär, skulle bli glad över att kasta hem en egen ö.

"Det vore fantastiskt att hoppa i och simma i havet direkt från bastun. Det har jag inte upplevt än i Finland. Stugan (på ön) skulle jag även vilja var möjlig att bo i under vintern, och stor nog att ha över vänner och familj", säger 26-åringen, vars mamma är från Åbo och mormor och släktingar bor kvar, i ett pressmeddelande från Internationella friidrottsförbundet (IAAF).

För att säkra kontraktet till en av öarna i Åbos skärgård måste EM- och VM-silvermedaljören Ståhl, som har ett personligt rekord på 71,29, vinna och sätta nytt tävlingsrekord. Nuvarande rekord innehas av amerikanen Mac Wilkins som kastade 70,98 i Helsingfors 1980, enligt IAAF.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons