Annons

Stan Lees manager inför rätta för kränkningar

Nöje • Publicerad 14 maj 2019
Stan Lee och Keya Morgan i april förra året. Arkivbild.
Stan Lee och Keya Morgan i april förra året. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Stan Lees tidigare manager Keya Morgan anklagas av en domstol i Kalifornien för flera brott mot äldre. Han misstänks för fem fall av kränkningar mot den legendariske serieskaparen, bland annat för bedrägeri och förfalskning och för att olovligen ha låst in Lee.

En arresteringsorder mot Morgan är utfärdad, uppger en talesperson för domstolen.

Annons

Morgan blev manager och stödperson för Lee 2017 efter att dennes fru gick bort. Men relationen fick ett tvärt slut i somras då Morgan belades med besöksförbud. Han anklagades då för att ha nästlat sig in i serieskaparens liv och för att ha isolerat honom från sin familj för att få tillgång till värdefulla samlarföremål.

Stan Lee var en av skaparna bakom det amerikanska serieförlaget och superhjälteuniversumet Marvel, som ligger bakom kända figurer som Spindelmannen, Hulken, Captain America och Iron Man. Han gick bort i november vid 95 års ålder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons