Annons

Stängs av – missar första slutspelsmatchen

Malmös Adam Ollas Mattsson stängs av i tre matcher och får böta 10 000 kronor för tacklingen bakifrån mot Växjös Brendan Shinnimin i lördagens match i SHL-ishockeyn.
Ishockey • Publicerad 8 mars 2020
Malmös Adam Ollas Mattsson missar Malmös första åttondelsfinal i SM-slutspelet. Arkivbild.
Malmös Adam Ollas Mattsson missar Malmös första åttondelsfinal i SM-slutspelet. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

"Ollas Mattsson sätter först klubban i ryggslutet på Shinnimin och trycker nedåt för att sedan trycka till Shinnimin i ryggen. Shinnimin faller handlöst in i sargen utan att kunna försvara sig och blir skadad", skriver disciplinnämnden i sitt utlåtande.

Den 23-årige backen Ollas Mattsson, som fick matchstraff för tacklingen, missar därmed Malmös två avslutande matcher i SHL:s grundserie och den första matchen i kommande SM-åttondelsfinal i bäst av tre matcher.

Annons

Efter tacklingen fick forwarden Shinnimin lämna isen på bår och fördes till sjukhus med ambulans. Kanadensaren lämnade sedan sjukhuset under lördagskvällen.

"När Brendan kommer kunna vara tillbaka i träning/spel är i skrivande stund oklart", skrev Växjö på Twitter.

Tabellnian Malmös näst sista SHL-match är hemma mot Frölunda på tisdag. Tian Växjö gästar samtidigt Skellefteå. På torsdag avslutas SHL:s grundserie innan SM-slutspelet inleds på lördag med de två åttondelsfinalerna.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs fel plan för Malmös möte med Frölunda på tisdag. Rätt ska vara hemma.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons