Annons
Nyheter

Stockholmsbörsen inledde veckan uppåt

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan starkt. Börsens breda OMXS-index steg med 1,2 procent. Även på de ledande Europabörserna var det uppåt.
Börs • Publicerad 8 augusti 2022
Stockholmsbörsen tog igen på fredagens förluster. Arkivbild.
Stockholmsbörsen tog igen på fredagens förluster. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Efter en dyster avslutning i förra veckan då Stockholmsbörsen backade med nästan två procent vände det åter upp på måndagen. På tunga OMXS30 hamnade nästan samtliga bolag på plus och indexet stängde upp 0,9 procent.

Till dragloken hörde investmentbolaget Kinnevik, plus 4,8 procent, klädkedjan H&M, upp 3,6 procent, och Fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) som också steg med 3,6 procent.

Annons

Även flygbolaget SAS tillhörde vinnarna efter att pilotfacken sagt ja till ett nytt kollektivavtal i helgen. Aktien steg med 5,1 procent.

Till förlorarna hörde läkemedelsbolaget Astra Zeneca, ned 1,3 procent, och Tele2 som backade 1,1 procent.

Ljudboksbolaget Storytel rasade med 9,2 procent, efter en sänkt riktkurs från Kepler Cheuvreux. Förra veckan steg aktien nästan lika mycket efter en positiv rapport.

Även på de ledande Europabörserna var det uppåt på måndagen. FTSE100-index i London steg med 0,6 procent och CAC40-index i Paris gick upp 0,8 procent. Frankfurtbörsens DAX-index låg vid 18-tiden på plus 0,8 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons