Annons
Nyheter

Statsminister Solberg gav pridepris i Oslo

Norge • Publicerad 27 juni 2020
Statsminister Erna Solberg (H) deltog i lördagens pride i Ekeberg i Oslo.
Statsminister Erna Solberg (H) deltog i lördagens pride i Ekeberg i Oslo.Foto: Annika Byrde/NTB Scanpix/TT
Statsminister Erna Solberg (H) delade ut ett pris till organisationen Scandinavian Leather Men.
Statsminister Erna Solberg (H) delade ut ett pris till organisationen Scandinavian Leather Men.Foto: Annika Byrde/NTB Scanpix/TT

Norges statsminister Erna Solberg (H) deltog i årets pridefestival i Oslo på lördagen.

– Det är viktigt att acceptera alla grupper. Pride och arrangörerna här samlar människor som gör friviliga insatser för att skapa en inkluderande miljö för grupper som har sitt sätt att uttrycka sig på, sade Solberg i samband med att hon delade ut ett av dagens priser.

Annons

Mottagare var organisationen Scandinavian Leather Men (SLM).

– Under min livstid har vi gått igenom stora förändringar rörande sexualitet, homosexualitet och könsidentitet. Men det är viktigt att ta det på allvar och inte ta det för givet, inte minst är det viktigt för unga som har frågor om vem de är och vem de älskar, sade Solberg.

SLM, som bildades 1975 och som har omkring 400 medlemmar, såg Erna Solbergs närvaro som en bekräftelse.

– Att statsministern kommer hit och ger pris till en organisation som hittills varit väldigt skambelagd, som är stigmatiserad och som det finns många myter kring, det är stort, säger John Earhart från den organisation vars pris Solberg delade ut.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons