Annons

Stenson långt efter i Charlotte

Golf • Publicerad 3 maj 2019
Henrik Stenson måste spela upp sig för att få gå runt alla fyra rundor i PGA-tävlingen i Charlotte. Bilden är från US Masters i april.
Henrik Stenson måste spela upp sig för att få gå runt alla fyra rundor i PGA-tävlingen i Charlotte. Bilden är från US Masters i april.Foto: Christer Höglund/TT

Henrik Stenson får leta djupt i golfbagen för att hitta formen. Om den svenska stjärnan hade förhoppningar om en fin placering i PGA-tourtävlingen i Charlotte, North Carolina, får den forne världstvåan antagligen tänka om. Eller börja hitta greenerna med sina inspel.

Efter de första 18 hålen ligger Stenson på 103:e plats, bland annat efter att ha missat ett flertal andraslag.

Annons

Placeringen låter lite värre än det ser ut på scorekortet. Tre slag över par är förvisso inget att skriva hem om, men det var egentligen bara ett hål, en dubbelbogey på det tolfte, som förstörde dagen. Och upp till topp 30 är det bara fyra slag i den jämna tävlingen.

Där, på delad 27:e plats, ligger Jonas Blixt efter en stabil runda. Svensken gick på 70 slag, ett under par, och ligger fyra slag efter ledande Rory McIlroy.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons