Annons
Nyheter

Stigande villapriser i hela landet

Ekonomi • Publicerad 1 juli 2020
Priserna på villor steg i juni, enligt SBAB Booli house pricing index. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bostadsmarknaden står än så länge emot coronakrisen, enligt SBAB:s chefsekonom Robert Boije.

Under juni steg villapriserna i samtliga regioner, enligt SBAB Booli housing price index (HPI). På flera håll steg även lägenhetspriserna, bland annat i Stockholm och Göteborg med omnejd.

Annons

Villapriserna steg med 0,8 procent i Stockholm och Malmö med omnejd. I Storgöteborg steg priserna med 0,5 procent. Även i övriga delar av landet märks en uppgång, mest i norra Sverige.

Lägenhetspriserna i Stockholmsområdet steg samtidigt med 0,7 procent i juni och 1,3 procent i Göteborg med omnejd. I Malmöområdet sjönk däremot priserna på bostadsrätter med 0,5 procent.

"Vi ser ingen coronaeffekt i bostadspriserna att tala om mätt sedan inledningen av året. Om inte arbetslösheten ökar markant i höst från dagens nivå finns heller ingen anledning att tro på några stora prisfall på bostadsmarknaden i år", säger Robert Boije, i en kommentar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons