Annons

Vind i seglen för Boris Johnson i ny mätning

Regerande Konservativa partiet leder med 10 procentenheter över Labour i Opiniums senaste opinionsmätning i Storbritannien,
Storbritannien • Publicerad 8 september 2019
Trots kaosartade turer kring det planerade EU-utträdet har Boris Johnson vind i seglen i en ny opinionsmätning.
Trots kaosartade turer kring det planerade EU-utträdet har Boris Johnson vind i seglen i en ny opinionsmätning.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Konservativa partiet ligger på 35 procent av väljarsympatierna mot 25 procent för Labour, 17 procent för Liberaldemokraterna och 13 procent för Brexitpartiet.

Mätningen innebär att Konservativa partiet får 3 procentenheter mer än i den förra mätningen. Tidningen konstaterar att Konservativa partiet med stor sannolikhet kommer att betrakta siffrorna som ett kvitto på att väljarna uppskattar premiärminister Boris Johnsons hårda linje i brexitfrågan.

Annons

Johnson har vägrat att be EU om att skjuta upp Storbritanniens utträde ur unionen i månadsskiftet oktober-november, trots att landet egentligen vill förhandla om utträdesavtalet.

Parlamentet antog i fredags ett lagförslag om att tvinga Johnson att be om uppskov. Men Johnson har hittills inte visat några tydliga tecken på att han tänker lyda, utan verkar i stället försöka få till ett nyval.

I mätningen har drygt 2 000 väljare tillfrågats under tidsperioden 4-6 september.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons