Annons

Storslalomstjärnan Olsson slutar

Slalomstjärnan André Myhrer sade redan förra året att han skulle sluta nu i vår.
Nu har även storslalomspecialisten Matts Olsson beslutat sig för att lägga av.
"Hungern och motivationen har försvunnit", säger han.
Alpint • Publicerad 14 mars 2020
Matts Olsson i samband med världscuppremiären i Sölden i höstas. Nu är karriären över. Arkivbild.
Matts Olsson i samband med världscuppremiären i Sölden i höstas. Nu är karriären över. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Olsson och Myhrer skulle ha avslutat säsongen den här helgen i Kranjska Gora, sedan den alpina världscupfinalen i Italien ställts in.

Men den slovenska tävlingen i slalom och storslalom ställdes in. Då beslutar den 31-årige värmlänningen att det är färdigåkt.

Annons

"Jag har kommit till en tid då hungern och motivationen försvunnit och jag vet att det kommer att bli omöjligt att göra mig själv och mitt närmsta team rättvisa i backarna", säger han i ett pressmeddelande.

Olsson debuterade i världscupen i oktober 2007 och har sedan dess kört 114 världscuptävlingar, vunnit en tävling och tagit ytterligare tre pallplatser. Det blev två OS, 2014 och 2018 med placeringarna 14 respektive 10 samt sex VM där han som bäst har en femte- och en sjätteplats i storslalom. Han har också ett brons i lagtävlingen i VM.

"När jag summerar är jag nog mest stolt över att jag kunnat bidra med att hålla liv i svensk storslalom på högsta nivå under min karriär. Sedan givetvis de två åren jag tillhörde topp sju är något jag också kan känna stolthet över", säger han.

I och med att Myhrer, 37, och Olsson slutar blir det väldigt tunt i landslaget för teknikåkare på herrsidan. I träningsgrupp 1 finns nu bara Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen kvar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons