Annons
Nyheter

Dödligt oväder drabbar stora delar av USA

Ett snöoväder har dragit in över USA och drabbar de inre delarna av landet hårt. Ovädret har orsakat skador i delar av delstaterna Texas, Oklahoma och Louisiana.
Två personer, en pojke och hans mor, har rapporterats döda.
USA • Publicerad 14 december 2022
Invånare försöker rädda tillhörigheter från ett hem som förstörts av en tornado i Wayne, Oklahoma under tisdagen.
Invånare försöker rädda tillhörigheter från ett hem som förstörts av en tornado i Wayne, Oklahoma under tisdagen.Foto: Sue Ogrocki/AP/TT

Pojken hittades död i ett skogigt område flera hundra meter från sitt hem i Keithville söder om Shreveport, Louisiana, meddelar sheriffen Steve Prator. Barnets mamma hittades senare död ett kvarter från hemmet.

Pojkens pappa hade anmält båda försvunna från hemmet som förstörts av stormen.

Annons

– Vi kunde inte ens hitta huset som han beskrev med adressen. Allt var borta, säger Steve Prator till tv-stationen KSLA.

Flera tornador

I norra Texas bekräftades fem tornador på tisdagseftermiddagen lokal tid, utifrån vittnesuppgifter och videoklipp. Det kan dock ha varit många fler, enligt vädermyndigheten NWS (National Weather Service) i Fort Worth, Texas.

Tiotals hem har skadats i en rad åskoväder och flera människor har skadats i områden norr om Dallas och Fort Worth. Över 1 000 flyg till och från flygplatser i området har försenats och över 100 har ställts in, enligt sajten Flightaware.

Snövarningar

En varning för svårt väder har utfärdats för Mississippi, Alabama, Louisiana och det som kallas the Florida panhandle. Varningar för snöoväder gäller för Montana, västra Nebraska och Colorado, och enligt NWS kan så mycket som drygt 60 centimeter snö falla i vissa områden i västra South Dakota och nordvästra Nebraska.

I Dallasförorten Grapevine har fem personer skadats och ett tak har blåst av en offentlig byggnad. I Colorado har alla vägar stängt av i den nordöstra delen av delstaten.

Enligt meteorologen Melissa Dye i storstadsområdet Twin Cities i Minnesota handlar det om en "långvarig händelse" med snö, is och regn fram till fredag kväll.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons