Annons
Nyheter

Stort sällskap smet från notan: "Jättetungt"

Ett sällskap på 16 personer, elva vuxna och fem barn, blåste en restaurang i Landskrona kommun på notan i slutet av november. En restaurangansvarig vill nu varna andra i krogbranschen.
Brott • Publicerad 9 december 2020
Ett sällskap på 16 personer smet från notan på en restaurang i Landskrona. Nu varnar en restaurang i Helsingborg för bedrägerier efter att samma sällskap troligtvis bokat in sig även hos dem. Arkivbild.
Ett sällskap på 16 personer smet från notan på en restaurang i Landskrona. Nu varnar en restaurang i Helsingborg för bedrägerier efter att samma sällskap troligtvis bokat in sig även hos dem. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Sällskapet hade angett ett byggföretags namn i bokningen, men det företaget sade sig inte känna till bokningen när restaurangen efteråt bad om en fakturaadress.

Efter att ha läst om bedrägeriet i Helsingborgs Dagblad har en restaurang i Helsingborg hört av sig till tidningen och berättat att samma sällskap, elva vuxna och fem barn, förmodligen bokade bord även hos dem.

Annons

– De bokade av när vi inte accepterade att ta betalt via faktura, berättar en ansvarig för Helsingborgsrestaurangen till HD.

Den restaurangansvarige är därför mån om att andra i branschen varnas. Många restauranger har det kämpigt under pandemin och då svider en springnota extra mycket.

Den drabbade restaurangen i Landskrona har polisanmält bedrägeriet.

– I vanliga fall hade vi kunnat hantera det men i dessa tider är det jättetungt, säger dess vd till tidningen.

Det var den 25 november som flera generationer om 16 personer åt och drack för 8 305 kronor. Restaurangen uppfattade sällskapets bokningsuppgifter som trovärdiga.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons