Annons

Stulen aska återfunnen på Cypern

Cypern • Publicerad 30 december 2019
Ett par från Sverige hade tänkt sprida sonens aska i havet på Cypern. Askan stals ur deras bil, men har nu återfunnits. Arkivbild.
Ett par från Sverige hade tänkt sprida sonens aska i havet på Cypern. Askan stals ur deras bil, men har nu återfunnits. Arkivbild.Foto: Petros Karadjias/AP/TT

Ett par från Sverige reste i förra veckan till Cypern för att sprida sin sons aska i havet. Men kartongen med askan stals ur deras bil.

Nu har två personer gripits och askan är återfunnen och ska överlämnas till föräldrarna, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Annons

Kinga och Bartek Bednarz berättade för The Guardian om hur de valt att resa till Cypern för att hitta en lämplig sista vila för den 19-årige sonen Dennis som omkom i en olycka hemma i Sverige i somras. Men bilinbrottet satte stopp för planerna.

På söndagen återvände de till Sverige efter att ha utlyst en belöning för att askan skulle komma tillrätta. Och på söndagskvällen hittades kartongen intill en större väg.

En 35-årig kvinna och en 44-årig man har gripits av polisen. De häktades på måndagen, misstänkta för stöld. Polisen kom dem på spåren med hjälp av en hyrbil som syns på övervakningsfilmer från restaurangen där bilinbrottet utfördes.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons