Annons
Nyheter

Svensk döms för vansinneskörning i Danmark

Brott • Publicerad 10 december 2020
Dansk polis grep i november en 21-årig svensk, som nu har dömts till fängelse och utvisning. Arkivbild.
Dansk polis grep i november en 21-årig svensk, som nu har dömts till fängelse och utvisning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 21-årig svensk har i Danmark dömts till fängelse samt utvisning för en vansinneskörning i centrala Odense, rapporterar Kvällsposten.

Mannen körde som minst mellan 130 och 160 kilometer i timmen på två gator med bostadshus.

Annons

– Det här är ett verkligt grovt fall av vansinneskörning i stadsbebyggelse där den tillåtna hastigheten är 50 kilometer i timmen, säger åklagaren Simone Romme i ett pressmeddelande , där hon också meddelar att hon är nöjd med domen.

Mannen döms också för att ha smitit från polisen efter gripandet, vilket är ett brott i Danmark. Vansinneskörningen skedde i november och 21-åringen har suttit häktad sedan dess. Domen föll på onsdagen och straffet blev fem månaders fängelse samt inreseförbud till Danmark i sex år, dessutom förbjuds mannen att köra bil i vårt grannland i ytterligare två år efter det.

I straffet ingår även ett brott gällande olaga hot och olaga innehav av en signalpistol, som mannen begick i oktober.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons