Annons

Sverige skrällde – blev trea i herrstafetten

De svenska herrarna avslutade stafettsäsongen magnifikt.
Sverige slutade trea i tjeckiska Nove Mesto efter en stark avslutning av Martin Ponsiluoma.
Skidskytte • Publicerad 7 mars 2020
Martin Ponsiluoma säkrade en tredjeplats för Sverige i herrstafetten i Nove Mesto.
Martin Ponsiluoma säkrade en tredjeplats för Sverige i herrstafetten i Nove Mesto.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Långtifrån topptippade på förhand – men de svenska skidskytteherrarna fick en mycket fin avslutning på stafettsäsongen och skrällde i Nove Mesto.

Efter att Sebastian Samuelsson inlett för Sverige och lämnat över till Jesper Nelin, skickade Peppe Femling ut Martin Ponsiluoma på fjärdesträckan i ett gynnsamt läge som femma. Och efter att Ponsiluoma skjutit fullt i det stående skyttet förbättrade han sin position ytterligare gentemot konkurrenterna.

Annons

– Jag kände mig lugn. Det var bara att sätta skotten som på träning. Det gällde att vara cool, säger 24-åringen till SVT.

Ponsiluoma kunde inte hämta i kapp avståndet till Dmytro Pidrutjnyj som körde hem andraplatsen för Ukraina. Däremot hade svensken inga problem med att spurta ned ryssen Said Karimulla Khalili i kampen om fjärdeplatsen.

– Ukrainaren var stark, det var bara att släppa honom direkt. Men ryssen var inte fullt så pigg så då var det bara att kriga på, säger Ponsiluoma och tillägger:

– Jag hade koll på honom och kunde svara upp rätt så bra.

Norge vann stafetten överlägset efter att stjärnåkaren Johannes Thingnes Bø kört i mål hela 38 sekunder före tvåan Ukraina.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons