Annons

Svenska Björnstammen släpper nytt

Musik • Publicerad 9 maj 2019
Klas Isaksson, Åke Olofsson och Dan Brännvall i bandet Den Svenska Björnstammen. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Den Svenska Björnstammen är tillbaka med sin första fullängdare på fyra år. Albumet "Iskanten" släpps den 10 maj på strömningstjänster och vinyl – samt i form av en specialbyggd musiklåda i trä.

"Iskanten är vårt sätt att försöka undersöka relationer och beteenden, i oss själva och i vår närhet. Vi försöker förstå vad som kan stärka det levande, och vad som får oss att ge upp eller fly i en relation", skriver bandet i ett pressmeddelande.

Annons

Utöver det nya albumet har bandet även utvecklat ett bilspel, "Krocka inte", där en spelare i taget styr en leksaksbil på en fysisk bana. Allting strömmas och kommenteras av bandet den 9–10 och 16–17 maj.

Den Svenska Björnstammen slog igenom 2011 med singeln "Vart jag mig i världen vänder". Första albumet "Ett fel närmare rätt" kom 2012 och bandets senaste album "Country" släpptes 2015.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons