Annons

Svenska kyrkan byter namn utomlands

Svenska kyrkan • Publicerad 5 maj 2019
Från och med den 5 maj går Svenska kyrkans internationella verksamhet under namnet Act Svenska kyrkan. Arkivbild.
Från och med den 5 maj går Svenska kyrkans internationella verksamhet under namnet Act Svenska kyrkan. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Svenska kyrkans internationella verksamhet vill göra det lättare för människor att förstå vilka de är och går från och med i dag under ett nytt namn – Act Svenska Kyrkan.

Namnbytet, med ordet Act i början som på engelska betyder agera, är enligt kyrka en del av en större satsning för att kännedomen om Svenska kyrkans internationella arbete ska öka, uppger Svenska kyrkan i ett pressmeddelande.

Annons

"Det behövs för att öka engagemanget och insamlingen, så att vi kan fortsätta att försvara människors värdighet och rättigheter runt om i världen", säger Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan i ett pressmeddelande.

Den internationella verksamheten kommer fortsätta att arbeta på samma sätt som tidigare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons