Annons

OS-medaljörens tragedi – häst död i brand

Sara Algotsson Ostholt, 44, och svensk ridsport har sorg.
På väg hem från en tävling i Polen började OS-silvermedaljörens hästtransport att brinna och en häst dog.
Ridsport • Publicerad 6 maj 2019
Svenska Sara Algotsson Ostholt skakas av en tragedi. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Fältryttaren Sara Algotsson Ostholt, hennes hästskötare och de två hästarna Arpertina och Chacco's Crack tävlade i helgen i Sopot, Polen. På väg hem till Tyskland började transporten att brinna, av ännu oklar anledning.

– De hade kört ungefär en och en halv timme, gjort ett stopp, och var på väg igen och noterade att det kom rök från bakdelen av lastbilen. De stannade vid vägkanten och bilen brann, säger Lotta Amnestål, som pratat med Algotsson Ostholt.

Annons

– Hon (Sara) själv var jätte-, jätteledsen, säger Lotta Amnestål.

Amnestål vet inte vilken av hästarna som dog. Den andra är fortfarande vid liv.

– Sara är kvar i Polen med hästen. De står hos en av de polska landslagsryttarna som kom och hämtade dem på natten. Hästen står under behandling av veterinär, säger hon.

Algotsson Ostholt tog OS-silver i fälttävlan 2012 men har de senaste åren inte haft någon stjärnhäst.

– Wega (OS-silverhästen) och hennes förra topphäst Reality har gått i pension så Sara håller på och jobbar sig tillbaka upp. Man skulle kunna säga att de (Arpertina och Chacco's Crack) var "up and coming", säger Lotta Amnestål.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons