Annons

Svenska stjärnskottet längtar till Ystad

24 dagars tävlingstennis står för dörren inom kort i Ystad och Saltsjöbadens Tenniscenter i samband med bland annat Swedish Ladies Ystad och Ystadspelen YSB Open. Ett av dragplåstren är Mirjam Björklund, svensk 20-åring som har gått som en raket på världsrankingen det senaste året och siktar ännu högre i framtiden.
tennis • Publicerad 11 juni 2019
Mirjam Björklund siktar på att gå långt i Swedish Ladies Ystad, som inleds i nästa vecka.
Mirjam Björklund siktar på att gå långt i Swedish Ladies Ystad, som inleds i nästa vecka.Foto: Emil Langvad/TT

– Det är coolt att få spela en internationell tävling på hemmaplan för det är inte så ofta man får göra det, säger Mirjam Björklund i ett pressmeddelande.

Ystad och Saltsjöbadens Tenniscenter ser fram emot 24 dagars tävlingstennis.

Annons

– För första året har vi ett komplett tävlingsprogram, vilket en av Sveriges vackraste anläggningar är värd. Det blir internationell herr - och damtennis, sommartour, JSM-race, rullstolstennis samt massor av breddklasser, säger Lars Ekdahl, klubbchef i Ystads TK, i samma pressmeddelande.

17 juni är de dags för Swedish Ladies, som är den 25000-dollars ITF-tävling för damer, med bland andra svenska Mirjam Björklund som favorit.

– Jag är otroligt taggad på att komma tillbaka till Ystad och spela. Det är alltid en tävling jag ser fram emot hela året och man känner sig verkligen som hemma. Det är coolt att få spela en internationell tävling på hemmaplan för det är inte så ofta man får göra det, så jag njuter verkligen när jag spelar i Ystad, säger Mirjam Björklund, för tillfället nummer 356 på WTA-rankingen.

Sommarens program i Ystad är uppdelat på två perioder, 15 juni till 2 juli samt 5–11 augusti.

I augusti, parallellt med ITF Men Tour, spelas också premiärupplagan av Ystad Padel Open.

– Det blir tennis och padel i härlig förening, säger Lars Ekdahl.

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons