Annons

Sveriges match i kväll spelas utan publik

Oron för coronaviruset gör att de avslutande matcherna i Algarve Cup, däribland Sverige–Portugal i kväll, ska spelas utan publik, meddelar det portugisiska fotbollsförbundet.
Fotboll • Publicerad 10 mars 2020
Damlandslaget spelar inför tomma läktare mot Portugal i Algarve Cup. Arkivbild.
Damlandslaget spelar inför tomma läktare mot Portugal i Algarve Cup. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det handlar om tisdagens två matcher, Sverige–Portugal och Danmark–Belgien, liksom om onsdagens final mellan Tyskland och Italien.

"Dagens match mot Portugal kommer spelas utan publik. Detta har beslutats av det portugisiska fotbollsförbundet under eftermiddagen", skriver Svenska fotbollförbundet i ett kort uttalande.

Annons

Redan i morse meddelade Portugals fotbollsförbund att man vidtar flera åtgärder med anledning av oron för coronavirusets spridning. Bland annat beslutade man att alla proffsmatcher i fotboll och futsal ska spelas bakom stängda dörrar. Under eftermiddagen meddelade man sedan att Algarve Cups återstående matcher därför måste spelas utan publik.

Kort före turneringen stoppade Sverige backen Linda Sembrant från att ansluta till laget eftersom hon till vardags spelar för Juventus från Turin i norra Italien, där viruset fått ett starkt fäste. Även hennes danska klubbkompis Sofie Junge fick stanna hemma. Däremot är Italien på plats i Portugal med tio Juventusspelare.

En tidigare åtgärd under Algarve Cup har också varit att spelare och ledare inte får ta motståndarlaget i hand under turneringen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons