GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Ett mirakel" – kvinnor överlevde tågkrock

Olyckor • Publicerad 26 juli 2021
En annan obevakad järnvägsövergång. Arkivbild.
En annan obevakad järnvägsövergång. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT

Ett tåg körde på en personbil vid en obevakad järnvägsövergång i Sörmland vid lunchtid. Två kvinnor ska ha befunnit sig i bilen, men klarade sig förvånansvärt bra trots att bilen blev kraftigt demolerad.

– Med tanke på den lyckliga utgången, så kan det ju inte ha varit för hög hastighet. Det är ju närmast ett mirakel att mer eller mindre oskadd klara en kollision med ett tåg, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisregion Öst.

Tågföraren och de två kvinnorna undersöktes av sjukvårdspersonal på plats. Enligt räddningstjänsten ska en person ha förts till sjukhus för närmare kontroll.

Vad det är för slags tåg som kört in i bilen och i vilken hastighet det färdats kan polisen inte svara på.

Polisen misstänker föraren, en kvinna i 70-årsåldern, för rattfylleri och hon kommer att genomgå provtagning och förhör.

Tågtrafiken stoppades i samband med olyckan, som inträffade på sträckan mellan Vagnhärad och Lästringe.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.