Annons

Talibanerna lovar fortsätta strida

Afghanistan • Publicerad 10 september 2019
Talibanerna säger att USA kommer att ångra att landet lämnat förhandlingarna mellan parterna. Bilden är tagen efter en självmordsattack i Kabul i januari, som talibanerna tog på sig. Arkivbild.
Talibanerna säger att USA kommer att ångra att landet lämnat förhandlingarna mellan parterna. Bilden är tagen efter en självmordsattack i Kabul i januari, som talibanerna tog på sig. Arkivbild.Foto: Rahmat Gul/AP/TT

Talibanerna lovar att fortsätta sina strider mot amerikanska styrkor i Afghanistan, och säger att USA kommer att ångra att de övergett förhandlingarna.

Uttalandet kommer bara timmar efter det att USA:s president Donald Trump sagt att samtalen mellan parterna är "döda".

Annons

– Vi hade två sätt att få ett slut på ockupationen i Afghanistan, ett var jihad och strider, det andra var samtal och förhandlingar, säger Zabihullah Mujahid, talesperson för den islamistiska rörelsen.

– Om Trump vill avsluta samtalen kommer vi att ta det första alternativet och de kommer snart att ångra det.

Samtalen om ett tillbakadragande av amerikanska trupper mot försäkran om att talibanerna inte ska låta terrororganisationer få fäste i Afghanistan har pågått i närmare ett år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons