Annons
Nyheter

Tele2 säljer T-Mobile – kan ge extrautdelning

Telekombolaget Tele 2 säljer sin andel i nederländska T-Mobile, en affär som kan ge aktieägarna extra klirr i kassan.
Ekonomi • Publicerad 7 september 2021
Tele|2 försäljning av andelen i nederländska T-Mobile kan ge aktieägarna en extrautdelning. Arkivbild.
Tele|2 försäljning av andelen i nederländska T-Mobile kan ge aktieägarna en extrautdelning. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tele2 och Deutsche Telekom säljer T-Mobile i Nederländerna i en affär som värderar företaget till 5,1 miljarder euro, motsvarande cirka 52 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. När affären slutförts planerar Tele2:s styrelse att föreslå en extrautdelning om 11 kronor per aktie.

Köpare av T-Mobile är fonder som förvaltas av Apax Partners och Warburg Pincus som är ett konsortium av privata investeringsbolag. Tele2:s andel är 25 procent medan Deutsche Telekom äger 75 procent.

Annons

Företagsvärdet om 5,1 miljarder euro indikerar värde på eget kapital om 860 miljoner euro, runt 8,8 miljarder kronor, för Tele 2:s andel, skriver bolaget.

"Den här framgångsrika försäljningen innebär slutet på Tele 2:s internationella konsolidering och vi fortsätter nu utifrån vår strategi med fokus på kärnmarknaderna i Sverige och Baltikum", säger Kjell Johnsen, koncernchef på Tele 2, i en kommentar.

Affären är föremål för sedvanliga godkännanden från myndigheter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons