Annons

Thailändsk paviljong kan räddas

Samhälle • Publicerad 10 maj 2019
Den thailändska paviljongen i Utanede utanför Bispgården i Ragunda kommun. Arkivbild.
Den thailändska paviljongen i Utanede utanför Bispgården i Ragunda kommun. Arkivbild.Foto: Denny Calvo/TT

Den thailändska paviljongen i Ragunda ser ut att vara räddad.

Förra veckan meddelade Ragunda kommun att de inte längre har råd att sköta underhållet och en nödvändig renovering av paviljongen utanför Bispgården. Men efter möte med representanter från den thailändska ambassaden är kommunen mer positiv i sina tongångar, rapporterar .

Annons

– Vi har haft ett jättebra möte med ambassadören i dag, ett konstruktivt möte där vi var väldigt överens om hur vi ska jobba för framtiden, säger Mikael Westin (C), kommunalråd i Ragunda kommun, till radion.

Paviljongen byggdes 1999 och finansierades då av svenska och thailändska investerare. Sedan dess har Ragunda kommun stått för driften på omkring 800 000 kronor per år. När ett renoveringsbehov för runt 2,5 miljoner kronor tillkommit har kommunen dragit i handbromsen.

Mikael Westin säger nu att det är helt klart att paviljongen är räddad, men vem som ska stå för kostnaderna är inte lika säkert.

– Ingens plånbok är vidöppen i dagsläget, men vi ska hitta lösningar, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons