Annons
Nyheter

Tidning: Biden vill förenkla för papperslösa

USA • Publicerad 19 januari 2021
USA:s blivande president Joe Biden. Arkivbild.
USA:s blivande president Joe Biden. Arkivbild.Foto: Matt Slocum/AP/TT

Demokraten Joe Biden kommer att inleda sitt presidentskap med att försöka reformera USA:s invandringslagar, rapporterar The Washington Post.

Enligt källor till tidningen kommer den blivande presidenten redan på onsdag att skicka nya lagförslag till kongressen som bland annat innebär att papperslösa kan söka medborgarskap om de uppfyller vissa kriterier efter åtta år i landet. För att förhindra en anstormning av människor vid USA:s gränser kommer reglerna bara att gälla för dem som redan befann sig i USA den 1 januari i år.

Annons

Så kallade dreamers – personer som kom till USA som barn och som i dag lever som papperslösa eller har tidsbegränsade uppehållstillstånd – ska enligt förslaget kunna få medborgarskap direkt.

Bidens lagförslag innebär också ett ökat flyktingmottagande samt att man ska lägga fokus på att ta itu med de bakomliggande orsakerna till invandring från Centralamerika.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons