Annons

Nikkei vände till plus

Börs • Publicerad 4 mars 2020
Tokyobörsen gick ned i öppningen. Arkivbild.
Tokyobörsen gick ned i öppningen. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Amerikanska centralbankens Federal Reserves räntesänkning under gårdagen, som kom mellan två ordinarie möten, skänkte inget direkt lugn till marknaden. New York-börsen stängde på minus och utvecklingen på Asienbörserna är blandad.

I takt med att valresultaten från primärvalen i flera amerikanska delstater under den så kallade supertisdagen tickar in pekar amerikanska börsterminer uppåt vilket ledde till en viss återhämtning i Asien.

Annons

Tokyobörsens Nikkei 225-index gick upp 0,1 procent medan det bredare Topix-index sjönk 0,2 procent.

Hongkongs centralbank har också meddelat en räntesänkning. På börsen stiger Hang Seng-index svagt, upp 0,1 procent och Shanghaibörsens kompositindex lyfter 0,6 procent i den sena handeln.

Taiwans Weighted index gick upp 0,6 procent.

Seoulbörsens Kospi-index ökade 2,2 procent. I Sydkorea har regeringen lovat extra ekonomiska stimulanser för att hantera effekterna av spridningen av coronasmittan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons