Annons

Tolv civila dödade i attacker i Syrien

Syrien • Publicerad 3 maj 2019
En bild från civilförsvarsgruppen De vita hjälmarna, som arbetar i den terrorstämplade HTS-alliansens område, visar en attack på fredagen mot staden al-Habeet i Idlibprovinsen i Syrien. AP har bekräftat bildens autenticitet.
En bild från civilförsvarsgruppen De vita hjälmarna, som arbetar i den terrorstämplade HTS-alliansens område, visar en attack på fredagen mot staden al-Habeet i Idlibprovinsen i Syrien. AP har bekräftat bildens autenticitet.Foto: Syrian Civil Defense White Helmets/AP/TT

Tolv civila dödades på fredagen när syriska och ryska styrkor attackerade rebellkontrollerade områden i nordvästra Syrien, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

– Attackerna har fortsatt att trappas upp under fyra dygn, säger SOHR-chefen Rami Abdul Rahman.

Annons

Dödsoffren ska ha krävts i olika städer och byar i provinserna Idlib och Hama.

Idlib har besparats större regimoffensiver av ett avtal i september mellan Ryssland och Turkiet. Men sedan den terrorstämplade jihadistalliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS) tog full kontroll över området i januari har attackerna tagit ny fart.

Omkring 200 civila har dödats i attackerna sedan i februari och nära 140 000 människor har enligt FN tvingats fly sina hem.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons