Annons
Nyheter

Tonåringar häktade efter mordet i Tullinge

Två tonårspojkar har häktats misstänkta för inblandning i dödsskjutningen av en man i 50-årsåldern i Tullinge i förra veckan.
Brott • Publicerad 8 mars 2023
Två tonåringar misstänks för inblandning i mordet på en man i 50-årsåldern i Tullinge. Arkivbild.
Två tonåringar misstänks för inblandning i mordet på en man i 50-årsåldern i Tullinge. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tonåringarna, 17 och 19 år gamla, häktades under onsdagen på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord. Båda är även misstänkta för grovt vapenbrott begånget i november respektive oktober förra året.

Det var natten mot den 3 mars som mannen sköts till döds i sitt hem i Tullinge sydväst om Stockholm. De två misstänkta är hemmahörande söder om Stockholm och greps på lördagseftermiddagen. Båda nekar till brott.

Annons

Dådet är enligt flera medier del av en pågående gängkonflikt. Den ihjälskjutne mannen var själv ostraffad, men hans son har kopplingar till Vårbynätverket, enligt uppgifter till Aftonbladet. Sonen är efterlyst misstänkt för att vara inblandad i en skjutning mot en bostad i Uppsala i januari.

Åklagare Mikael Carlsson som leder utredningen vill inte kommentera uppgifterna om att dådet egentligen kan ha varit riktat mot mannens son.

– När vi har, vilket jag hoppas att vi får, en tydlig bild av händelsen och vad som kan ligga bakom får jag återkomma om vilka samband som kan finnas, säger han.

Han vill inte heller uttala sig om huruvida mordet tros ha koppling till en pågående gängkonflikt i Stockholm.

– Vi utreder dels själva händelsen, vad som inträffade då den här mannen sköts ihjäl, dels tittar vi på vad som kan ligga bakom. Inom ramen för det undersöker vi olika alternativ.

Enligt Carlsson har man en ganska bra uppfattning om vad som har hänt.

– Sedan kan jag inte lämna några detaljer om händelseförloppet just nu. Vi är också fortsatt intresserade av ytterligare vittnesuppgifter från det här området den här tiden.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons