Annons
Nyheter

Tonårsflickor åtalas för mordförberedelse

Två tonårsflickor och en 20-årig man åtalas för förberedelse till ett mord i Malmö. Enligt Sydsvenskan är bakgrunden en konflikt mellan en Malmöbo och en narkotikahandlare med koppling till Kurdiska räven.
Brott • Publicerad 22 september 2023
Två tonårsflickor, 17 och 18 år gamla, och en 20-årig man åtalas för att ha förberett ett mord i Malmö i mars. Arkivbild.
Två tonårsflickor, 17 och 18 år gamla, och en 20-årig man åtalas för att ha förberett ett mord i Malmö i mars. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Uppmaningen till att döda Malmöbon kom enligt åtalet via en krypterad chatt den 13 mars i år. I den ena tonårsflickans bostad förvarades en halvautomatisk pistol, som ungdomarna tog med sig till det tilltänkta mordoffrets hemadress.

De uppehöll sig sedan en längre tid i bostadsområdet, men mannen de enligt åtalet var ute efter var inte hemma.

Annons

"Eftersom målsäganden inte var hemma så fullbordas inte gärningen", skriver chefsåklagare Pär Andersson i stämningsansökan.

Mannen som ungdomarna fått i uppdrag att döda är bror till en person som enligt Sydsvenskan är förankrad i Malmös gängvärld. Personen som uppmanade till mord anser att denne är skyldig honom pengar.

– När de inte får tag på måltavlan, då ska de ha en släkting i stället, säger Pär Andersson till tidningen.

Några veckor senare sköts pappan till den tilltänkta måltavlan i benen, men hittills har ingen gripits för det brottet.

En fjärde person åtalas för medhjälp till mordförberedelse. De åtalade nekar till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons