Annons
Nyheter

Topprepublikan på sjukhus efter fall

Mitch McConnell – Republikanernas mångåriga ledare i den amerikanska senaten – vårdas på sjukhus efter att ha ramlat.
USA • Publicerad 9 mars 2023
Republikanernas ledare i senaten, Mitch McConnell, vårdas på sjukhus. Arkivbild.
Republikanernas ledare i senaten, Mitch McConnell, vårdas på sjukhus. Arkivbild.Foto: J. Scott Applewhite/AP/TT

Han föll i samband med en privat middag på ett hotell, meddelar hans talesperson amerikanska medier. Denne berättar inte mer om hur olyckan gick till, eller hur det är ställt med McConnell.

81-åringen ramlade även 2019 och ådrog sig en axelfraktur. Under covidpandemin berättade han offentligt om hur han överlevde polio som barn och sedan dess har haft vissa svårigheter med att gå i trappor.

Annons

Mitch McConnell har lett de republikanska senatorernas arbete i kongressen sedan 2007 och blev i januari den som har haft rollen längst. Han valdes till senator för delstaten Kentucky år 1984.

Just nu leder McConnell en minoritet i senaten, men under den tidigare presidenten Donald Trump ledde han en majoritet och var drivande i att få igenom flera stora konservativa ändringar, som tillsättningarna av särskilt konservativa domare till USA:s högsta domstol.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons