Annons
Nyheter

Tre åtalas för mord på 19-åring i Boden

Brott • Publicerad 18 maj 2020
Tre män åtalas för ett knivmord på en 19-årig man i Boden. Arkivbild.
Tre män åtalas för ett knivmord på en 19-årig man i Boden. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Tre män åtalas för knivmordet på en 19-årig man vid Bodens station i december förra året. En av männen, en 20-åring, har huggit 19-åringen med kniv och de andra två männen har hållit fast 19-åringen, enligt åklagaren Jonas Fjellström. Han säger till Norrbottens-Kuriren att bakgrunden är en "upplevd oförrätt".

– Sedan ska bråket ha eskalerat och 20-åringen och 19-åringen har varit på varandra i omgångar. Sedan har det bara blivit grövre för varje gång tills det tar slut på det här sättet.

Annons

Det var när 19-åringen steg av en buss vid stationen som han attackerades av de tre männen med slag och sparkar. Misshandeln slutade med att han knivdödades.

En fjärde person åtalas för medhjälp till grov misshandel. Denne ska ha berättat för de tre övriga att 19-åringen befann sig på bussen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons