Annons

Tre döda i fall från radiotorn

Tyskland • Publicerad 3 september 2019
Tre personer har omkommit i Tyskland sedan en plattform i ett radiotorn fallit till marken. På bilden en mast utanför Borås. Arkivbild
Tre personer har omkommit i Tyskland sedan en plattform i ett radiotorn fallit till marken. På bilden en mast utanför Borås. ArkivbildFoto: Adam Ihse/TT

Tre personer har omkommit i den tyska delstaten Hessen sedan en plattform i ett radiotorn fallit till marken från 50 meters höjd, skriver .

Enligt polisen var de anställda vid ett företag i Berlin som utförde underhållsarbete i tornet.

Annons

Radiotornet Hoher Meißner ligger cirka tre mil utanför staden Kassel. Olyckan ska ha inträffat vid 9-tiden i morse, och platsen stängdes av och vittnen till olyckan fick hjälp av räddningsarbetare.

Nyligen meddelades att en ny antenn skulle installeras på tornet, och att arbetet skulle pågå till slutet av september. Om detta arbete hade med olyckan att göra är än så länge inte klart.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons