Annons
Nyheter

Tre utreds efter tågolycka i Tyskland

Tyskland • Publicerad 7 juni 2022
Tågvagnarna i olyckan lyftes bort med hjälp av lyftkranar under helgen. Bilden togs i lördags.
Tågvagnarna i olyckan lyftes bort med hjälp av lyftkranar under helgen. Bilden togs i lördags.Foto: Angelika Warmuth/DPA via AP/TT

Tre personer misstänks för brott i samband med en tågolycka i södra Tyskland förra veckan där fem personer omkom.

Tyska åklagare meddelar att de tre misstänks för motsvarande vållande till annans död, men går inte in närmare på vad de i så fall har gjort. Alla tre arbetar för det statliga tågbolaget Deutsche Bahn (DB), men det framgår inte i vilka roller.

Annons

Enligt den regionala public service-kanalen Bayerischer Rundfunk tittar utredare bland annat närmare på om det varit tekniska fel på tågvagnarnas underreden eller på spåren. DB uppges ha varit på väg att inleda ett underhållsarbete på sträckan inom några veckor.

Det regionala tvåvåningståget spårade ur strax norr om Garmisch-Partenkirschen i Bayern, intill gränsen mot Österrike, tidigt i fredags förmiddag.

De fem personer som omkom var två tyska kvinnor, två ukrainska kvinnor och en tysk tonåring. Fler än 40 personer skadades och en av dessa vårdas ännu med livshotande skador.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons