Annons

Tronskifte på Billboardlistan

Lil Nas X har lämnat tronen. Hans jättehit "Old town road" fick 19 veckor på Billboard-listans förstaplats, men nu har Billie Eilish klättrat förbi med "Bad guy"
Musik • Publicerad 20 augusti 2019
Billie Eilish på Lollapalooza på Gärdet i Stockholm i juni.
Billie Eilish på Lollapalooza på Gärdet i Stockholm i juni.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Med 19 veckor satte "Old town road", i en remixversion med countrysångaren Billy Ray Cyrus som gäst, rekord för längst tid på Billboard-toppen. Tidigare hade "Despacito" med Luis Fonsi, Daddy Yankee och Justin Bieber 2017 samt "One sweet day" med Mariah Carey och Boyz II Men 1995 "bara" varit etta i 16 veckor.

"Grattis till Billie Eilish!! Du förtjänar det här," den 20-årige rapparen.

Annons

"Bad Guy" låg hela nio veckor på andraplatsen innan klivet upp, och även Billie Eilish är nu historisk. 17-åringen är den första artisten som är född på 2000-talet som ligger etta på Billboardlistan. "Bad guy" är samtidigt den låt som legat längst på andraplatsen, för att till slut bli listetta, .

I USA har "Old town road" skapat debatt, då den först plockades bort från Billboards countrylista med motiveringen att den inte har tillräckligt många "countrydrag". Det fick countrysångaren Billy Ray Cyrus att reagera, och artisten erbjöd sig att bistå med sång.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons