Annons
Nyheter

Trump besöker gränsmur i Texas

Med bara dagar kvar i Vita huset försöker den riksrättshotade Donald Trump fokusera på den fråga han gick till val på: invandring och gränsmuren mot Mexiko. Detta genom ett besök i Alamo i Texas.
USA • Publicerad 12 januari 2021
USA:s president Donald Trump.
USA:s president Donald Trump.Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Trump ska bland annat titta på en färdigställd, över 70 mil lång gränsmur mot Mexiko, rapporterar nyhetskanalen CNN. Men det lär bli svårt för presidenten att undvika frågor om förra veckans stormning av Kapitolium och de riksrättsanklagelser om uppvigling som representanthuset formulerat gentemot honom.

Området i södra Texas uppges präglas av spänning. Den närliggande staden McAllens borgmästare Jim Darling skriver på Twitter att han förstår att känslorna är starka, både för och emot president Trump. Darling manar eventuella demonstranter att uppträda fredligt och respektera polis.

Donald Trump har upprepade gånger påstått att narkotika och brottslingar flödar in i USA via södra gränsen och att en mur är det enda sättet att stoppa dem. Sedan Trump tillträdde har omkring 15 miljarder dollar, motsvarande 125 miljarder kronor, använts för olika gränsmursbyggen, enligt CNN.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons