Annons

Trump stoppar utlämning av ryssutredningen

USA • Publicerad 8 maj 2019
USA:s president Donald Trump har stoppat en utlämning av åklagare Robert Muellers rapport till kongressen. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump har stoppat en utlämning av åklagare Robert Muellers rapport till kongressen. Arkivbild.Foto: Susan Walsh/AP/TT

USA:s president Donald Trump har stoppat en utlämning av åklagare Robert Muellers rapport om huruvida Trumps valkampanj samarbetat med Ryssland inför presidentvalet 2016.

Trump utfärdade en särskild presidentorder för att stoppa utlämningen av rapporten till kongressen, sedan kongressens justitieutskotts ordförande Jerry Nadler (Demokraterna) krävt att få den i sin helhet.

Annons

"Varken Vita huset eller justitieminister Barr kommer att tillmötesgå ordförande Nadlers olagliga och hänsynslösa krav", säger Vita husets pressekreterare Sarah Sanders i ett uttalande.

Uttalandet lämnades samtidigt som Nadler inledde ett förfarande om trots mot justitieminister William Barr sedan han vägrat att lämna över den fullständiga, ocensurerade, versionen och dess stödjande bevisning.

I mars konstaterade Barr att varken president Donald Trump eller någon i hans kampanjorganisation har medvetet konspirerat med Ryssland för att påverka valet 2016, sedan han tagit del av åklagare Muellers utredning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons